fbpx
andrei solomon

Adresă Cabinet

Online

+40 749 022 963

08:00 - 19:00

Program

L-V: 08:00 - 19:00

De ce să practicăm Mindfulness?

Mindfulness-ul este o formă de meditație care se concentrează pe trăirea momentul prezent. Asta înseamnă să ajungi să te bucuri de clipa actuală. Ceea ce mi se pare că ușor ușor se evită din ce în ce mai mult.

În ultimele 10 săptămâni, am înregistrat fragmente din ceea ce este mindfulness și cum se practică. Am vorbit despre observație, descriere, participare, non-evaluare, prezență, eficiență și mintea înțeleaptă. Luate separat sunt destul de ușor de practicat, o parte din ele, dar atunci când le iei ca pe un întreg lucrurile se complică. Ceea ce e de așteptat.

Poate te întrebi care  sunt rezultatele pe care le aduce practicarea acestei forme de meditații.

În primul rând, vorbim despre reducerea stresului. Care poate veni din multe locuri: mediul de lucru, mediul academic, familie, prieteni și așa mai departe. Pentru cei care sunt din Cluj, putem spune chiar despre trafic ca și sursă de stres zilnică :))

În al doilea rând, se observă îmbunătățiri în reducerea simptomele de anxietate și depresie. Pe măsură ce practici mindfulness ajungi să fii mai conectat cu tine, cu modul în care simți și gândești.

În al treilea rând, se observă schimbări în paleta de emoții pe care le trăiești zilnic. Asta înseamnă că poți dezvolta paleta de emoții cu valență pozitivă (bucurie, uimire, împăcat etc.) și reduce din emoțiile cu valență negativă (furie, tristețe, frică etc.).

În al patrulea rând, ajută la sporirea capacității de a fi atent. De a te concetra pe o sarcină pe care vrei să o realizezi. De când avem tot soiul de gadgeturi, abilitatea noastră de a ne concentra pe o sarcină unitară a scăzut foarte mult. Imediat verificăm un telefon pentru notificări sau cine ce a mai postat.

Dacă ți-am trezit interesul pentru a începe să practici mindfulness-ul, îți las aici link-urile de la fiecare articol în parte pentru a te apuca:

Acestea sunt propunerile mele. Este important să le iei în ordinea în care sunt prezentate, de la stânga spre dreapta, astfel încât să aibă sens pe măsură ce vei citi și asculta instrucțiunile.

EXPLOREAZĂ

NEWSLETTER

EXPLOREAZĂ

Abonare newsletter

Îți place ce ai citit până acum și ai dori să primești informațiile înainte de a apărea pe site?