fbpx
andrei solomon

Adresă Cabinet

Online

+40 749 022 963

08:00 - 19:00

Program

L-V: 08:00 - 19:00

Prezența | Mindfulness

Sper că cele 14 zile de exercițiu pe partea de non evaluare îți prind bine și ai început să observi un progres. Chiar dacă este unul micuț. Apreciază-l! Meriți acest moment de satisfacție.

Astăzi vreau să îți vorbesc mai multe despre prezență. Se referă la a fi atent sau atentă la ceea ce faci. Cum îți poți dezvolta asta?

Exemplele sunt atât de diverse, că nici nu aș ști de unde să încep. Din ceea ce am găsit, îți propun 2 idei sau sarcini și de acolo poți improviza.

1. îți propun să fii atent/ă la modul în care îți prepari cafeaua dimineața. Vreau să te  concentrezi pe modul în care inspiri aroma pe nas. Expansiunea plămânilor pe măsură ce aerul pătrunde în ei. Cum se simte mirosul de cafea de la nas până pe gât. Concentrează-te pe senzația pe care o ai atunci când ridici ibricul sau cana pentru a turna cafeaua. Cum se încordează mușchii pentru a ridica și turna lichidul. Pe măsură ce torni, fii atent/ă la modul în care inspiri și expiri. Poți repeta asta de fiecare dată când îți prepari o cafea sau când ești la birou și pregătești o cană.

Sau

2. Îți propun o variantă mai puțin convențională. Să te concentrezi pe ceea ce faci în momentul în care speli vasele. Da da, știu că sună altfel, dar este o altă activitate repetitivă ce te poate ajuta. Concentrează-te pe senzația pe care o ai atunci când ridici
recipientul cu detergent de vase. Cum se încordează mușchii pentru a ridica și a pune în burete. Simte buretele din mână. Cât de moale este și apa ce trece prin el. Senzația de spumă pe care o ai și contactul cu farfuria pe care o speli. Cât de grea este. Ce miros simți de la detergentul de vase. Pe măsură ce speli farfuria concentrează-te pe fiecare mișcare și respirație.

Sper că propunerile sunt pe placul tău. Dacă observi pe parcurs că vrei să faci altceva, poți încerca. Adaptează activitățile în funcție de ceea ce observi că funcționează pentru tine. Poate te ajută să te concentrezi pe modul în care alergi sau plimbi printr-un parc sau escaladă.

Muuult spor să ai la exerciții!

EXPLOREAZĂ

NEWSLETTER

EXPLOREAZĂ

Abonare newsletter

Îți place ce ai citit până acum și ai dori să primești informațiile înainte de a apărea pe site?