fbpx
andrei solomon

Adresă Cabinet

Online

+40 749 022 963

08:00 - 19:00

Program

L-V: 08:00 - 19:00

Non-Evaluare II | Mindfulness

Sper că exercițiul de săptămâna aceasta a fost de un grad mediu de dificultate. Consider că este greu să ai grijă să nu evaluezi pozitiv sau negativ ceea ce se petrece în jurul tău.

Ca să dezvoltăm această stare de non evaluare în continuare îți propun următoarea situație:

Să fii atent sau atentă la vocea pe care o ai (cea interioară și cea exprimată – ca să îi spun așa), postura pe care o ai și grimasele.

Într-un mod similar cu ceea ce am propus data trecută, încearcă 2-3 zile să conștientizezi ceea ce faci și să le notezi. Ulterior încearcă să le corectezi pe măsură ce observi că apar.

Și pentru cine dorește o provocare: să povestești unei alte persoane despre cum ți-a fost ziua într-o manieră non evaluativă. Să descrii obiectiv ceea ce s-a întâmplat.

Un exemplu personal:

În cazul meu, se întâmplă să îmi schimb tonul vocii când îmi dau seama că nu este atent sau atentă la ceea ce spun și mă întreabă același lucru (chiar dacă nu folosește aceleași cuvinte). E o voce mai guturală și dură în exprimare. De când am început să fiu atent la asta, îmi vine mai ușor să mă calmez.

Scrie-mi în privat sau comentarii cum ți se par exercițiile acestea de non evaluare? Unde întâmpini dificultăți și ce te ajută să te concentrezi?

EXPLOREAZĂ

NEWSLETTER

EXPLOREAZĂ

Abonare newsletter

Îți place ce ai citit până acum și ai dori să primești informațiile înainte de a apărea pe site?