fbpx
andrei solomon

Adresă Cabinet

Online

+40 749 022 963

08:00 - 19:00

Program

L-V: 08:00 - 19:00

Prezență Partea II | Mindfulness

Îți propun să mai exersăm o săptămână cu practicarea prezenței. Îmi dau seama că pare simplu prin exemplele date. Ai nevoie de repetiție pentru a se întâmplă cât mai natural posibil.

Am pregătit pentru tine încă două exemple pe care le poți practica zilele ce vin:

Primul exemplu: Pregătește-ți o baie fierbinte. Alocă-ți 30-40 de minute să o faci. Nu te grăbi în tot acest proces. Din momentul în care pregătești apa până la îmbrăcare, acordă-ți timp pentru fiecare senzație din corp. Orientează-ți atenția către fiecare mișcare pe care o faci. Senzația pe care o ai în contact cu apa caldă. Fiecare furnicătură din corp pe care o simți. Senzația de ușurare a mâinilor și picioarelor. Spre final vei simți o stare de calm și relaxare în tot corpul. Urmărește-ți respirația. cu fiecare inspirație ești tot mai ușor/ușoară.

Exemplu al doilea este un pic mai avansat. Combinăm partea de prezență cu meditația: așează-te pe un scaun sau pe jos, cu spatele drept și mâinile pe lângă corp și picioarele să atingă podeaua. Închide ochii sau ține-i întredeschiși și concentrează-te într-un punct fix (fără a te distrage pe parcurs). Cu fiecare respirație, îți spui încet și ușor cuvântul UNU. Cu fiecare inspirație spune cuvântul UNU. Atunci când expiri spune cuvântul UNU, calm și ușor. Încearcă să îți menții concentrarea pe acest cuvânt. Atunci când simți că vin alte gânduri, întoarce-te la cuvântul tău: UNU. După un timp vei simți nevoia de a te mișca. Vor apărea furnicături în corp. Încearcă să mai reziști. Concentrează-te pe cuvântul UNU pe măsură ce inspiri și expiri. Continuă să practici un pic peste nevoia de a te opri!

Muuult spor îți doresc în realizarea exercițiilor!

EXPLOREAZĂ

NEWSLETTER

EXPLOREAZĂ

Abonare newsletter

Îți place ce ai citit până acum și ai dori să primești informațiile înainte de a apărea pe site?