fbpx
andrei solomon

Adresă Cabinet

Online

+40 749 022 963

08:00 - 19:00

Program

L-V: 08:00 - 19:00

Picture of Andrei M. Solomon

Andrei M. Solomon

Psihoterapeut Cognitiv Comportamental

Bine ai venit la Podcastul Reflecții, unde luăm întrebări care ne macină de ceva timp și le căutăm un răspuns.

Sunt Andrei Solomon și în acest episod răspund la întrebarea: Ce fac cu rezoluțiile de anul nou?

Rulează videoul

Ideile principale: Rezoluții pe anul nou

  1. Avem o tendință naturală de a ne seta obiective la început de ceva nou. Fie că vorbim de trecerea între ani, un început de săptămână (luni), început de lună sau la împlinirea unei vârste.
  2. Compasiunea este un element cheie în ceea ce privește retrospectiva la ceea ce ți-ai propus. Suntem oameni și obiectivele pe care ni le propunem nu sunt obligatoriu de îndeplinit. Sunt aspecte ce nu țin mereu de noi care ne împiedică să facem ceea ce ne-am propus.
  3. Care este motivul pentru care-ți propui să faci o schimbare? Este un motiv de suprafață care își pierde din putere atunci când dăm de greu sau o întoarcere la motivul principal ne oferă perspectiva pe termen lung. 
  4. Importanța monitorizării. Să alegi o zi din săptămână sau lună în care să vezi unde te afli. Care este progresul obiectiv față de cel subiectiv, care se poate schimba în funcție de stare de spirit?
  5. În audio menționez de un alt episod din Ten Percent Happier în care se discută despre rezoluții, din perspectivă psihologică, într-o manieră mult mai aprofundată. 

    Sunt curios cum ți se pare această sinteză și dacă dorești să păstrez așa elementele menționate din podcast sau dorești varianta de transcript?

Distribuie articolul:

EXPLOREAZĂ

NEWSLETTER

EXPLOREAZĂ

Abonare newsletter

Îți place ce ai citit până acum și ai dori să primești informațiile înainte de a apărea pe site?