fbpx
andrei solomon

Adresă Cabinet

Online

+40 749 022 963

08:00 - 19:00

Program

L-V: 08:00 - 19:00

Picture of Andrei M. Solomon

Andrei M. Solomon

Psihoterapeut Cognitiv Comportamental

Bine ai venit la podcastul Reflecții, primul episod, pilot în care vreau să facem cunoștință și să vorbim despre scopul lui.


Mă numesc Andrei M. Solomon, sunt un tânăr de 26 de ani și îmi doresc să mă dezvolt în domeniul psihoterapiei. Pentru cine nu mă cunoaște, am o experiență de aproximativ 2 ani de zile și pot spune că mă bucur de fiecare experiență (fie că este una bună sau mai puțin bună). Sunt pasionat de marketing deoarece fiecare afacere are nevoie de o promovare pentru a se face cunoscută publicului și de psihoterapie (dacă nu a fost suficient de evident). Mă consider o persoană cu un simț al umorului dezvoltat, uneori poate fi mai sec și negru. Asta s-ar putea să se observe pe parcursul episoadelor ce vor urma.

Fiind un nou an, vreau să dezvolt un proiect nou, sub forma unui podcast. Vreau să discut despre lucruri care sunt întâlnite zilnic în viața noastră. Exercițiul pe care mi l-am propus este o meditație zilnică de 30 de minute în care să-mi răspund la o întrebare, 6 zile pe săptămână. La finalul celor 6 zile voi face un rezumat, de aproximativ 10-15 minute cu ideile ce au venit în timp ce meditam.

Ceea ce asculți acum este un episod pilot, în care vreau să îți explic un pic cum o să decurgă lucrurile.

Subiectele vor fi diverse. Le-am scris pe câte o foaie și le voi extrage. Nu vreau să știu la ce voi avea de răspuns. aș zice că e similar cu viața reală. Cine te anunță cu 2-3 săptămâni înainte la ce să te gândești? ești luat pe nepregătite și e nevoie de un răspuns rapid.

De asemenea, voi lăsa partea de psihoterapie deoparte, Abordarea va fi una mai personală și răspunsurile vor fi mai personale, cu ceea ce simt că rezonez. S-ar putea ca unele lucruri să nu fie pe gustul tău și mi se pare ok acest lucru, putem continua discuția în secțiunea de comentarii sau în privat.

Aș mai adăuga faptul că este foarte probabil ca părerea să mi se schimbe pe parcursul perioadei în care voi înregistra.

Mi-am propus să revin la întrebările prin care trec acum după ce termin prima tură.

Sincer să fiu, mă simt nesigur în momentul de față despre cum ai putea să reacționezi la subiectele despre care voi vorbi.

Ca să îți faci o idee, îți zic 2-3 întrebări:
– sunt recunoscător pentru lucrurile pe care le am?
– sunt mândru de ceea ce am făcut până acum?
– aduc plus de valoare oamenilor din jurul meu?

astea vor fi câteva din întrebările pe care le-am notat și sunt sigur vor mai apărea pe măsură ce fac exercițiul de meditație.

Ceea ce m-a făcut să fac pasul acesta, este lipsa unui răspuns cât de cât clar și să văd cum se simte introducerea meditației ca și exercițiu zilnic în program. Ca dezvoltarea unui obicei nou.

Am tot auzit prin cercul de prieteni și la oamenii pe care-i consider productivi (aceia pe care îi găsești pe facebook cu mii de like-uri) că au făcut în trecut sau continuă să mediteze, când le permite timpul. Recomand meditația și în terapie pentru a oferi o claritate pentru ceea ce facem acolo. Îmi dau seama că e un exercițiu greu și vreau să trec prin experiența asta. Să văd cum se simte, să îmi dau seama care vor fi piedicile prin care voi trece.

Ce mi-a venit până acum au fost întrebări precum: ce mă fac cu muzica, chiar pot să stau să mă concentrez la întrebarea asta 30 de minute, chiar am răbdare să fac asta, oare ce răspunsuri voi găsi, oare o să mă plictisesc de toată treaba asta, dacă nu o să-mi placă răspunsurile mele și multe altele.

O simt ca o provocare și îmi doresc ca experiența prin care voi trece să îți ofere un răspuns pentru nevoile tale. Voi fi sincer și voi lăsa falsa pozitivitate să îmi influențeze răspunsurile sau procesul de editarea a podcastului. Prefer să fiu autentic cu tine și să las bullshit-ul la o parte.

Voi încerca pe cât posibil să ofer un episod la fiecare 2 săptămâni. Să văd cum va decurge tot procesul de editare. Ceea ce încerc acum e nesigur pentru mine și va fi incitant.

Dacă dorești să afli niște răspunsuri la întrebări care îți stau pe creier de ceva timp și vrei să vezi abordarea mea, scrie-mi și o voi introduce în setul deja pregătit.

Te invit să mi te alături în acest proces. Nu îți cer să îmi spui că o vei face sau să îți iei un angajament față de mine. E mai mult pt tine și pentru ceea ce îți dorești.

Acesta a fost primul episod, pilot. Ne auzim curând, cu prima întrebare. Abia aștept, într-o oarecare măsură.

Distribuie articolul:

EXPLOREAZĂ

NEWSLETTER

EXPLOREAZĂ

Abonare newsletter

Îți place ce ai citit până acum și ai dori să primești informațiile înainte de a apărea pe site?