fbpx
andrei solomon

Adresă Cabinet

Online

+40 749 022 963

08:00 - 19:00

Program

L-V: 08:00 - 19:00

Picture of Andrei M. Solomon

Andrei M. Solomon

Psihoterapeut Cognitiv Comportamental

Bine ai venit la Podcastul Reflecții, unde luăm întrebări care ne macină de ceva timp și le căutăm un răspuns.

Sunt Andrei Solomon și în acest episod răspund la întrebarea: Care sunt activitățiile care-ți dau energie?

Rulează videoul

O întrebare care simt că mă scoate un pic din subiectele pe care le-am abordat până acum, care au fost un pic mai triste, mai pline de emoții puternice negative.

Pauza asta îmi permite să văd dacă ceea ce fac în momentul îmi permite să am momente de bucurie, de satisfacție personală.

Necesitatea de a experimenta mai multe activități pentru a vedea ceea ce dă satisfacție. Nu trebuie să fie toate bune și nici rele. Să avem grijă să nu trăim din plin perspectiva negativă. Să le lăsăm biasați de emoțiile pe care le simțim.

Sunt acțiuni personale, care vin de la mine, din interiorul meu. Și ca să-mi dau seama de ceea ce am nevoie, am experimentat. Am căutat liste de activități, nu sunt cel mai creativ pe partea asta, așa că am trișat. Am ales de acolo câteva care mi-au făcut cu ochiul. Și am avut răbdare cu ele. 

Să nu am așteptarea aia: trebuie să mă simt fericit când o fac! Nu e chiar așa. Tocmai asta te face să simți un disconfort, să vrei rezultatul, dar procesul să fie un chin pentru tine. Și este absolut normal să treci prin valul acesta de emoții ca să vezi ceea ce se aplică pentru tine.

Avem afinități pentru ceva anume, care deja oferă acea energie chiar și când simți că nu o mai ai. 

Sunt interacțiuni externe, care-mi dau voie să preiau energia din partea altora, din ceea ce facem împreună. Sunt importanți prietenii și nu mă refer la un număr foarte mare, ci să fie de calitate pentru tine. El/ea sau ei te pot scoate din casă atunci când nu ai stare necesară. Ceea ce e foarte bine, că apoi îți dai seama că ai nevoie de așa ceva, să fii ajutat „subtil” de cererea lor.

Cu asta voi încheia acest episod. Care este pentru tine activitatea care te ajută să cultivi o satisfacție față de viață?  Scrie-mi în secțiunea de comentarii sau pe pagina de facebook.

Distribuie articolul:

EXPLOREAZĂ

NEWSLETTER

EXPLOREAZĂ

Abonare newsletter

Îți place ce ai citit până acum și ai dori să primești informațiile înainte de a apărea pe site?